0 3 minute 8 luni

În această după-amiază, la ora 15.20, polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș au depistat un bărbat de 46 de ani, din orașul Făget, care conducea un autoturism pe DJ 608A, în afara localității Borlova, spre Muntele Mic, sector de drum pe care se circulă în condiții de iarnă, având o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice. De asemenea, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, bărbatului fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, ne-au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

„Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra siguranței traficului rutier, ducând în mare măsură la producerea accidentelor de circulaţie!

  • De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
  • Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor, cu atât mai mult în condiții de vreme nefavorabilă, în care se recomandă o atenție sporită la volan din partea șoferilor.
  • Legea penală pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legii contravenționale! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Fiți conștienți de faptul că atunci când conduceți autovehicule pe drumurile publice sunteți responsabili și pentru viața celorlalți participanți la trafic.

CONDUCEȚI RESPONSABIL ȘI ÎN SIGURANȚĂ!”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Caraş-Severin.

Bianca METEŞ