0 3 minute 11 luni

Joi, 27 iulie, la ora 16.50, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control, pe DN 6, în afara localității Bucoșnița, un autoturism înregistrat de aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 123 km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 70 km/h. De asemenea, conducătorul auto a fost înregistrat în timp ce a efectuat o manevră de depășire, încălcând marcajul longitudinal continuu. La volanul mașinii a fost identificat un bărbat de 33 de ani, domiciliat în Franța, care figura cu permisul de conducere anulat. Bărbatul a fost condus la sediul poliției pentru cercetări, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, acesta fiind totodată, sancționat cu amendă pentru abaterile contravenționale, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţan Caraş-Severin.

De asemenea, miercuri seara, la ora 20.30, polițiști de la Secția 4 Poliție Rurală Mehadia au oprit pentru control, tot pe DN 6, în zona localității Mehadia, un autoturism care se deplasa către localitatea Globurău. În locul permisului de conducere, tânărul de 25 de ani aflat la volan a prezentat polițiștilor o dovadă înlocuitoare a permisului, conform căreia bărbatul a avut dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice până la data de 19.07.2023, în prezent acesta având acest drept suspendat. Și în acest caz polițiștii continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere.

„Începând de luna aceasta, dacă o persoană aflată într-o situație similară cu cele prezentate anterior provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, în caz de condamnare, nu va beneficia de suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Pedeapsa închisorii cu executare o riscă, începând de luna aceasta, și cei care conduc un vehicul sub influența alcoolului, depășind 0,8 g/l alcool pur în sânge, sau sub influența substanțelor psihoactive și provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei”, se mai arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin.

Bogdan NAUM