0 3 minute 2 ani

În conferinţa de presă susţinută astăzi, primarul Felix Borcean a vorbit despre intenţia administraţiei municipale de a organiza, în această vară, un festival de mare amploare, acesta urmând să se desfăşoare, în premieră, pe Aeroport.

„În acest sens, am renunţat la mai multe evenimente culturale. Festivalul va fi în genul marilor manifestări de acest gen din ţară, în aer liber, este în legătură cu Fly Festival din Timişoara, sunt aceiaşi organizatori, mai ales în contextul în care Timişoara este Capitală culturală europeană în 2023, iar noi suntem pe aici, pe-aproape, şi dorim să organizăm nişte manifestări legate oarecum şi de Capitala culturală europeană. Festivalul va avea loc în perioada 16-18 iunie. Am ales Aeroportul pentru că încercăm să venim cu un concept nou, să fie altceva decât s-a întâmplat aici, plus că Aeroportul este la o distanţă potrivit de mare, astfel încât să nu deranjeze pe nimeni şi, de asemenea, este oarecum accesibil, inclusiv pentru mersul pe jos sau pentru biciclete. Dar, trebuie să spun de la început, va fi un festival la care intrarea se va plăti, nu va fi ceva destinat tuturor, pentru că, am mai spus, la Caransebeş vin şi oamenii din alte părţi să se distreze. Dacă vor asta, trebuie să şi plătească, trebuie să ne obişnuim cu lucrul acesta. Dacă mergem la orice festival care aduce nume importante, gratuităţile cam trebuie să apună. Nu o facem electoral, o facem pentru un spectacol de calitate, din care trebuie să câştige toată lumea”, a spus Felix Borcean.

Conceptul – a mai declarat edilul – este cu două scene, una pentru DJ şi una pentru concertele susţinute de muzicieni. La Caransebeş vor veni multe nume importante, pentru că şi bugetul alocat festivalului va fi unul consistent. De asemenea, vor fi prezente firme de fast-food, de genul celor care au mai fost, recent, şi în Centrul civic al municipiului sau asemănătoare cu cele care au fost la Custom Reşiţa.

În acest context, anul acesta nu se va mai organiza Ruga de la Oraş, doar Serbările Cetăţii, în toamnă.

Sonia BERGER