0 2 minute 10 luni

Credincioşii ortodocşi şi catolici sărbătoresc azi Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoare cu multe conotaţii populare legate de dragoste şi fertilitate, fiind cunoscută şi ca Sânziene sau Drăgaică.

Cu acest prilej, o delegație a PNL Caraș-Severin a fost alături de primarul Doru Cîrdei în Poiana Mărului, la Hramul Mânăstirii „Sfântului Ioan Botezatorul”, împreună cu P.S. Lucian Mic, Episcopul Caransebeșului.

Dănuț Florea, directorul R.A.R, alături de subprefectul liberal Cristian Gâfu și viceprimarul comunei Zăvoi, Petru Cander, împreună cu creștinii din localitate au trăit emoția profundă a acestei manifestări.

„Pe lângă Praznicul Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul şi Sânzienele, astăzi este sărbătorită și Ziua Mondială a Iei.

Conaționalii noștri care poartă prenumele de Sânziana îşi sărbătoresc astăzi onomastica. Se presupune că acest nume provine de fapt de la expresia «Sanctus dies Iohannis» – «Ziua Sfântului Ioan» şi a cunoscut în timp mai multe forme intermediare precum: Sânziana, Sâmzeana sau Sâmziana.

La mulți ani și Sărbătoare Binecuvântată!”, au scris liberalii cărăşeni pe pagina de socializare a organizaţiei. (M. Doman)