0 2 minute 1 an

Pe parcursul acestei săptâmâni, pompierii din cadrul Detașamentului Caransebeș au fost angrenați în diverse activități preventive și exerciții demonstrative, în cadrul comunităților din care fac parte.

Joi, 27 aprilie, a avut loc un exercițiu în zona montană Muntele Mic, al cărui scenariu a constat în producerea unei alunecări de teren, în urma căreia au fost blocate căile de evacuare ale unei unități de cazare turiști, iar patru angajați au rămas blocați în clădire. Pentru găsirea lor s-au folosit senzori acustici de detecţie și o cameră video cu termoviziune din dotarea pompierilor, apoi, după localizarea lor, au fost scoși prin planșeu la nivelul etajului întâi al clădirii. Exercițiul s-a încheiat cu evacuarea unei victime, surprinse de incendiu, de la primul etaj al aceleiași clădiri, ne-au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin.

De asemenea, în cursul zilei de vineri, a avut loc o recunoaştere la Omya Calcita SRL din Voislova, unde s-a urmărit determinarea înălțimii halei de producție și instruirea personalului asupra riscurilor în cazul producerii unor situații de urgență.

Pompierii militari au încheiat activitatea prin prezentarea unor tehnici de prim-ajutor.

Bianca METEŞ