0 2 minute 12 luni

În această dimineață, în jurul orei 5, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un motel și restaurant din orașul Băile Herculane.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Băile Herculane și Detașamentului Caransebeș, cu două autospeciale de stingere, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Băile Herculane, ne-a informat Iulia Rusan, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” Caraş-Severin.

Forțele au fost suplimentate cu încă două autospeciale de stingere din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Drobeta” al județului Mehedinți.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat pe întreaga suprafață a celor două corpuri, în total de aproximativ 600 mp.

În urma incendiului, au ars în totalitate acoperișul din tablă al restaurantului, echipamentele bucătăriei, grupurilor sanitare și terasa, mobilierul existent în interior și tâmplăria PVC aferentă acestora. În motelul de lângă restaurant, de tip P+2, au ars acoperișul din tablă, 5 camere și un apartament în totalitate, iar, parțial, a fost afectat un apartament cu 3 camere și living.

După o luptă cu flăcările de aproximativ 6 ore, s-a reușit limitarea propagării incendiului, pompierii reușind să salveze restul încăperilor din motel, cu bunurile aferente.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Cauza probabilă de producere a incendiului se află în curs de cercetare, se mai arată în comunicatul ISU „Semenic”.

Bianca METEŞ