0 4 minute 2 zile

În perioada 5-25 octombrie, Invictus România desfășoară „Ștafeta Veteranilor”, un eveniment aflat la a XI-a ediție şi al cărui scop este să promoveze valorile naționale și respectul față de veteranii și eroii României din toate războaiele.
Traseul din acest an al „Ștafetei Veteranilor” include peste 50 de localități importante și măsoară aproximativ 3.500 de kilometri.
Sâmbătă, 19 octombrie, Tronsonul albastru al ștafetei a intrat în județul Caraș-Severin, pe la Topleţ, urmând localitățile Băile Herculane, Domașnea – Crucea monument, Teregova – Monumentul eroilor, Armeniş, Slatina Timiș – Monumentul eroilor, ajungând la Caransebeș, în Parcul Dragalina, în cursul serii.
Pe traseu s-au alăturat ștafetei atleții de la CSM Caransebeș, în frunte cu multipla camioană Liliana Dragomir, precum și doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin.
„Pentru că ne dorim să ne vedeți și altfel, nu doar la intervenții, colonelul Aurelian Miloș și plutonier -adjutant Maria Laura Lupșac s-au alăturat cu mândrie Ștafetei Veteranilor. Cu inima plină de respect și recunoștință, pompierii au alergat alături de alți militari și civili din Reșița, Caransebeș, Băile Herculane și Orșova, aducând un omagiu tuturor eroilor neamului nostru. Dragostea de țară și respectul față de veteranii și eroii de ieri și de azi ai României ne unesc, în fiecare an, la #ȘtafetaVeteranilor! Ștafeta Veteranilor constituie cel mai bun prilej pentru a ne arăta recunoștința față de cei care și-au făcut datoria față de țară. Plini de recunoștință ne înclinăm în fața veteranilor noștri și a tuturor eroilor națiunii! Go Invictus!”, au scris ce de la ISU „Semenic” pe pagina lor de socializare.
Astăzi, în Parcul Dragalina a avut loc festivitatea de predare a ștafetei Invictus, între comandantul Garnizoanei Caransebeș, maior Daniel Birău, și reprezentantul Grupului Invictus, Petrișor Rada, moment la care au luat parte Florin Bogdea, administratorul public al municipiului, din partea Asociației Naționale „Cultul Eroilor” lt.-col. (r) Simionel Murariu, precum și antrenorii Cristian Dragomir, din partea Clubului Sportiv Școlar și Călin Dragomir, de la Clubul Sportiv Municipal. De la Caransebeș, ștafeta, din care au făcut parte atleții coordonați de Călin Dragomir, a ajuns la Constantin Daicoviciu și la Monumentul eroilor de la Sacu, după care a părăsit județul, îndreptându-se spre Lugoj, ne-a informat Florentin Drăghin, participant la acest eveniment.
Tronsonul albastru a plecat din Târgu Jiu și se va încheia la Carei, de Ziua Armatei Române, prezentând, pe parcurs, onorul tuturor eroilor neamului.
Ștafeta este dusă în întreaga țară de către alergători și bicicliști, cu toții fiind voluntari. Și în acest an sunt implicați peste 1.000 de alergători și bicicliști voluntari care, până la final, vor străbate peste 3.500 km, fiind cel mai mare eveniment sportiv național.
Bogdan NAUM

Lasă un răspuns Anulează răspunsul