0 4 minute 12 luni

În această dimineață, în jurul orei 8.30, echipajul Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier Caraș-Severin, aflat în timpul serviciului pe DN 6, la Jupa, a observat că la acoperișul unei case din zonă izbucnise un incendiu.

Văzând că flăcările se extind rapid, polițiștii, împreună cu un vecin, au intrat în casă, unde au găsit un bărbat în vârstă și o tânără, pe care i-au scos imediat în siguranță, din interior.

De asemenea, aceștia au observat că în casă oamenii aveau o butelie de aragaz, pe care, pentru a preveni producerea unei explozii, unul dintre cei doi poliţişti rutieri a deconectat-o și a scos-o afară. Între timp, colegul lui a apelat S.N.U.A.U. 112, solicitând sprijinul pompierilor și al personalului medical, care, după ce a ajuns la fața locului, i-a acordat tinerei îngrijiri, întrucât aceasta suferise un atac de panică, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Pe tot parcursul intervenției, poliţiştii au rămas în zonă pentru a ajuta echipajele de intervenție, în scurt timp sosind și echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Caransebeș, care a efectuat cercetarea la fața locului, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, acoperișul casei fiind distrus aproape în totalitate.

„Cu peste 30 de ani de experiență în munca de poliție, Marius a întâlnit în carieră multe situații-limită în care a intervenit fără să stea pe gânduri, fiind un exemplu pentru colegii tineri precum este colegul său de astăzi, Ovidiu, care și-a început activitatea ca polițist în urmă cu doar două luni. Dar, indiferent de anii de experiență, îi felicităm pe colegii noștri pentru modul de intervenție, mod prin care au reușit să ajute o familie și în același timp să prevină producerea unei tragedii”, se mai arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin.

La rândul lor – ne-a informat Iulia Rusan, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin –, salvatorii de la Detașamentul de Pompieri Caransebeș au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea acestui incendiu. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la nivelul acoperișului și la alte patru încăperi. În urma evenimentului, au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 250 mp, obiecte de mobilier din trei încăperi, camera centralei, mai multe electrocasnice, unelte electrice și, parțial, fațada acoperită cu polistiren. De asemenea, au fost afectate centrala termică, şase încăperi și două holuri pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al unei sobe cu acumulare de căldură. (Foto: IPJ Caraş-Severin, ISU „Semenic”)

Bianca METEŞ