0 3 minute 1 an

Sâmbătă, 18 martie, între orele 18-22, polițiștii cărășeni au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă, cu efective mărite, în mai multe zone din municipiul Caransebeș, pentru creșterea gradului de siguranță publică, prevenirea și descurajarea oricăror fapte de natură contravențională și penală, precum și pentru verificarea respectării normelor rutiere de către participanții la trafic.

La acțiuni au participat polițiști de la Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Rutier, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Poliția Municipiului Caransebeș și jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin. Timp de 4 ore, polițiștii au legitimat peste 130 de persoane, au efectuat verificări la 16 societăți comerciale și au oprit pentru control aproape 60 de autovehicule. De asemenea, 62 de conducători auto au fost testați cu privire la consumul de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive. În urma verificărilor au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 34.000 de lei, dintre care şase pentru încălcarea regulilor de conviețuire socială, 18 pentru încălcarea regulilor privind circulația pe drumurile publice, două pentru nerespectarea normelor privind paza obiectivelor, bunurilor și persoanelor, nouă pentru fumatul în spații comerciale publice închise și trei pentru nerespectarea normelor privind utilizarea caselor de marcat fiscale, ne-a informat scms. Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Astfel, în urma controalelor efectuate la societăți comerciale, polițiștii au aplicat şapte sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 19.000 de lei, pentru nereguli identificate la aparatele de marcat electronice fiscale, diferențe în plus sau în minus între raportul fiscal informativ și monetarul existent în casierie, precum și pentru nerespectarea interdicției de a se fuma în spațiile închise. De asemenea, au fost efectuate verificări și la agenții de securitate, unul dintre aceștia fiind sancționat contravențional cu amendă pentru nerespectarea obligațiilor de serviciu, la testarea cu aparatul etilotest având o alcoolemie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. O altă societate comercială a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea obligației de dotare a agentului de securitate cu uniformă de serviciu inscripționată cu însemnele societății de pază, se mai arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin.

Mădălina DOMAN