0 2 minute 1 an

În urma acțiunilor pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, desfășurate în județ, polițiștii cărășeni, în colaborare cu specialiști silvici, au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 de lei și au confiscat peste 300 de metri cubi de material lemnos, estimați la peste 200.000 de lei. La acțiuni au participat polițiști de la Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciul Rutier, Polițiile municipale, orășenești și secțiile de Poliție rurală, precum și specialiști silvici de la Garda Forestieră Timișoara, ne-a informat scms. Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Astfel, în perioada 26-31 ianuarie, au fost efectuate 36 de controale, 34 privind legalitatea transportului de material lemnos pe drumuri publice și forestiere, în cadrul cărora au fost controlate 48 de mijloace de transport material lemnos și au fost verificate două depozite și instalații de prelucrare a lemnului. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii Nr. 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Ca măsură complementară au fost confiscați 300,28 metri cubi de material lemnos, dintre care 235,20 metri cubi de cherestea, 59,56 metri cubi lemn de foc și 5,52 metri cubi lemn rotund, material lemnos în valoare totală de 213.390 de lei.

Acțiunile polițiștilor continuă și în perioada următoare pentru impunerea respectării legislației și prevenirea ilegalităților în domeniul silvic, se mai arată în comunicatul de presă.

Geanina LUCA