0 3 minute 1 an

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunţat recent că ministrul Marcel Boloş a semnat un contract de peste 200 de milioane de euro pentru extinderea reţelei de apă-canal din Caraş-Severin. Proiectul include 13 unități administrativ-teritoriale din județ, în care toți cetățenii vor ajunge să fie conectați la rețeaua de apă-canalizare.

Județul Caraș-Severin va avea parte de investiții de peste 200 de milioane de euro pentru extinderea rețelei de apă-canal. Ministrul Marcel Boloş a semnat, alături de Romeo Dunca, președintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, şi directorul Aquacaraş, Gheorghe Filipescu, proiectul ce vizează 13 unități administrativ-teritoriale, respectiv oraşele Reşiţa, Caransebeş, Anina, Băile Herculane, Bocşa, Moldova Nouă, Oraviţa, Oţelu Roşu, şi comunele Grădinari, Ticvaniu Mare, Mehadia, Teregova şi Topleţ.

Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare și va asigura conectarea la rețeaua de apă pentru 14.450 de locuitori și acces la canalizare pentru 8.289 de locuitori.

„Este un moment important pentru Caraș-Severin, care a fost inclus pe harta investițiilor în extinderea infrastructurii de apă și apă uzată. Având în vedere nevoia României de a reduce discrepanțele de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată, dar și schimbările climatice care afectează standardul de viață al populației, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene continuă să sprijine în mod concret autoritățile locale pentru conectarea localităților la rețeaua de apă și canalizare. Sute de mii de cetățeni, prin implementarea acestor proiecte în toată țara, vor beneficia de condiții de trai decente, indiferent dacă e vorba de urban sau rural. Pentru perioada de programare 2021-2027, proiectele de apă-canal vor fi finanțate prin Programul Operațional Dezvoltare Durabilă, care are alocată în acest scop suma de 3,5 miliarde de euro”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Bianca METEŞ