0 2 minute o lună

Constantin Grup a devenit oficial client al Softronic Craiova, singura fabrică producătoare de rame şi locomotive electrice din Europa de Est, în septembrie 2022, atunci când a semnat un contract pentru achiziționarea a două+două locomotive Transmontana v3.2. Prima locomotivă livrată și intrată în serviciul comercial pentru operator este TM 069. Următoarea locomotivă produsă pentru Constantin Grup a fost livrată la jumătatea anului 2023 aceasta fiind Transmontana 074.
Societatea Caromet SA Caransebeş are încheiat un contract pe 10 ani pentru livrarea osiilor, dar şi a altor piese care intră în componenţa boghiurilor necesare locomotivelor produse la Softronic Craiova, firmă care şi-a propus ca de anul acesta să atingă un nivel de 12 locomotive noi fabricate, faţă de 11, în 2023.
Zilele trecute, Constantin Grup a mai adăugat în parcul său încă două locomotive Transmontana v3.2 produse de Softronic, respectiv TM 083 şi TM 084, care s-au alăturat parcului actual, împreună cu TM 069 și TM 074. Toate cele patru locomotive vor fi utilizate de Constantin Grup pe teritoriul României și al Ungariei.
„Suntem mândri că echipa Caromet din Caransebeș face parte din proiectul Softronic. Prin profesionalism și dăruire, proiectele devin realitate”, a scris pe pagina sa de socializare Corneliu Hrimiuc, directorul tehnic şi de producţie al uzinei caransebeşene.
(Surse foto şi text: Softronic Craiova & România Feroviară)
Cosmin VLAD