0 4 minute 6 luni

În cursul dimineţii de marţi, 9 ianuarie, angajaţii Compartimentului Ecarisaj din cadrul Serviciului Public de Întreţinere şi Reabilitare Caransebeş au fost rugaţi să dea o mână de ajutor la prinderea unor câini din cartierul Valea Cenchii. Solicitarea a venit din partea Alexandrei-Maria Ciobanu, cunoscută în mediul iubitorilor de animale şi pe reţelele de socializare ca Diddl, care, având în vedere vremea rece şi condiţiile meteorologice nefavorabile, s-a hotărât să salveze cei nouă căţeluşi şi pe mama lor, aflaţi cu toţii în câmp, lângă o stână.
„Câinii nu erau agresivi, ci doar foarte, foarte speriaţi, iar asta a îngreunat mult prinderea lor. Pe mamă am reuşit să o imobilizăm după aproape patru ore, şi doar cu ajutorul tranchilizantelor. Au fost mai mulţi câini în zonă, am înţeles de la oameni că vreo 15, locuitorii din Valea Cenchii le-au mai dat mâncare, pe unii i-au adoptat, însă cei nouă puiuţi şi mama lor erau în mare pericol, având în vedere vremea rea”, ne-a spus Alexandra-Maria Ciobanu.
Şeful SPIR, Daniel Isac, şi coordonatorul Compartimentului Ecarisaj, Stelian Cornea, i-au pus acesteia la dispoziţie doi angajaţi, cuştile, mijlocul de transport şi au ajutat-o efectiv pe Diddl la capturarea câinilor.
De la Caransebeş, căţeii au plecat spre Adăpostul de animale de la Făget, Alexandra-Maria Ciobanu ţinând să precizeze că le mulţumeşte administratorilor pentru concesia făcută în cazul ei, padocul de acolo fiind deja suprasolicitat în această perioadă.
„Nici nu ştiu cum să încep… Am luat astăzi cei nouă căţeluşi din Valea Cenchii împreună cu mama lor. Vreau să mulţumesc din toata inima echipajului de la hingheri, deoarece fără ajutorul acestora nu ar fi fost posibilă salvarea acestor animale. Ne-am chinuit câteva ore bune, ore în care oamenii aceştia mi-au oferit tot sprijinul şi toată răbdarea lor, suntem toţi uzi din cap până în picioare, înghetaţi de frig, dar a meritat. Ştiu că mulţi oameni îi judecaţi aspru, pentru că nu îi cunoaşteţi personal, nici eu nu i-am cunoscut până acum o săptămână, când m-am lovit de situaţia câinilor din oraş. Aceşti oameni au tot respectul meu şi îmi doresc să-i puteţi vedea toţi prin ochii mei… Dacă oamenii ăştia nu mă ajutau astăzi cu absolut tot, aceşti 10 câini nu ar fi avut nicio şansă, luând în calcul frigul care vine. Nu sunt oameni răi, dimpotrivă, sunt oameni cu suflet care empatizează cu animalele. Telefoanele sună, lumea este speriată că nu ştie ce s-a întâmplat cu câinii, sper să vă liniştească această postare, căţeluşii se află în adăpost, au intrat deja în carantină şi vor fi îngrijiţi în cele mai bune condiţii”, a scris Diddl pe pagina sa de socializare. (Foto: Alexandra-Maria Ciobanu)
Sonia BERGER