0 5 minute 2 ani

Dacă gândul înaintașilor noștri a fost acela de a ne construi identitatea prin școală și cultură, acest gând a devenit realitate prin performanța pe care elevii Colegiului Național „Traian Doda” din Caransebeș au dovedit-o prin rezultatele obținute la olimpiadele școlare de-a lungul timpului. Și în acest an, profesori și elevi, deopotrivă, au avut bucuria de a adăuga noi premii care sporesc prestigiul școlii.

Astfel, la Olimpiada de limba și literatura română, cinci elevi au obținut mențiune, la „Lectura ca abilitate de viață” două eleve au obținut premiul al III-lea, iar alta mențiune, pentru ca la Olimpiada interdisciplinară de română și religie „Cultură și spiritualitate românească” trei elevi să obțină premiul al II-lea, iar alți trei elevi premiul I. Dintre aceștia, Lucian Răzvan-Teodor, clasa a VII-a, coordonat de profesoarele Nicoleta Boran și Dorina Coste, și Nicoleta-Sorina Dragomir, clasa a VIII-a, coordonată de profesoarele Maria Frențiu și Oltea Fontul, vor participa la Faza națională care va avea loc la Putna, iar Denisa Oprea din clasa a XI-a, coordonată tot de Maria Frențiu și Oltea Fontul, va participa la Faza națională care se va desfășura, la începutul lunii mai, la Baia Mare.

La Limba franceză s-au obținut un premiul II și o mențiune, iar la Limba engleză toți cei 16 participanți au obținut premii I, II, III și mențiuni.

La Limba latină, Vlad Udroaica-Oprea, din clasa a IX-a, coordonat de prof. Daniela Fara,  s-a calificat la Faza națională de la Târgu-Jiu.

La Matematică, Serena Erminia Pădureanu, din clasa a IX-a, și Anca Stanoev, din clasa a XI-a, coordonate de prof. Delia Dragomir, au obținut premiul I și s-au calificat la Faza națională de la Piatra Neamț, fiind și singurele calificate din județ la nivel liceal. La Matematică s-au mai obținut un premiu II, un premiu III și o mențiune.

La Informatică, Călin Ioan Săbăilă, din clasa a XI-a, coordonat de prof. Mihaela Semenescu, s-a calificat la Faza națională, obținând premiul I, iar Petru Ștefănuț Martalogu-Duicu a obținut premiul al III-lea.

La Geografie, elevul Alexandru Boșneag-Anțilă, din clasa a X-a, coordonat de prof. Adriana Juică, a obținut premiul I, calificându-se la Faza națională care va avea loc la București.

La Religie, Cultul ortodox, două eleve au obținut premiul I, Ioana-Damaris Vasilescu, clasa a V-a, coordonată de prof. Dorina Coste, care va participa la Târgu Mureș la Faza națională, și Teodora_Nicoleta Vulpeș, clasa a X-a, coordonată de prof. Oltea Fontul, care va porni spre Sibiu, unde are loc Faza națională.

Și la Educație fizică și sport, elevii Colegiului Național „Traian Doda” au obținut premii și calificări, fie în etapele interjudețene, fie în cele naționale. Astfel, elevii echipei de baschet băieți, nivel gimnazial, s-au clasat pe locul al II-lea, echipa de volei băieți – liceu (coordonați de prof. Cristina Tănasie) s-au calificat în etapa interjudețeană, în timp ce echipa de volei fete – liceu a obținut locul al II-lea. Elevul David Rusu (coordonat de prof. Dan Alexandru Pascal) s-a calificat la Faza națională la tenis de masă, în timp ce, la cros, Andrei Casian Crașovan din clasa a VI-a și Lucian Florin Ștefan din clasa a IX-a, ambii coordonați de prof. Dan Alexandru Pascal, s-au calificat la Faza națională. La tetratlon gimnaziu băieți s-a obținut premiul al II-lea, iar la pentatlon liceu băieți Andrei Iulian Cristea din clasa a X-a a obținut primul loc, calificându-se la etapa interjudețeană. Alte concursuri sportive sunt încă în desfășurare.

Bianca METEŞ