0 2 minute 1 an

Miercuri, 28 decembrie, pompieri militari de la Punctul de lucru Băile Herculane și Detașamentul Caransebeș au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă particulară din localitatea Plugova, comuna Mehadia, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă.

La sosirea echipajelor de intervenţie ardeau două încăperi ale casei, o cameră de zi și o bucătărie, precum și o anexă, cu flacără deschisă și degajare mare de fum,  cu pericol de propagare la întreaga casă și anexele învecinate. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Băile Herculane a acordat îngrijiri medicale proprietarului.

În urma incendiului au ars în totalitate camera de zi, bucătăria și o anexă, precum și acoperișul părților afectate pe o suprafată de aproximativ 150 mp. Valoarea bunurilor distruse se ridică la aproximativ 50.000 de lei. În urma intervenției au fost salvate bunuri în valoare aproximativă de 150.000 de lei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind o butelie încărcată cu gaz, racordată necorespunzător, care a explodat, se arată într-un comunicat al Compartimentului Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului  Caraş-Severin. (G. Luca)