1 4 minute 2 ani

După şedinţa de la sfârşitul lunii trecute a Consiliului local Caransebeş, primarul Felix Borcean a ţinut o conferinţă de presă în care a subliniat importanţa muncii depuse de angajaţii Direcţiei de Strategii, Proiecte, Programe, condusă de Liviu Jigoria-Oprea, cu atât mai mult cu cât o mare parte a ordinii de zi a cuprins tocmai proiecte de hotărâre în care acest compartiment al Primăriei a fost implicat.

„De multe ori trecem cu prea mare uşurinţă peste munca lor titanică, oamenii aceştia lucrează cel mai mult în Primăria municipiului Caransebeş, dar efortul lor se vede în timp, abia peste doi sau trei ani o să vedem cu adevărat cât s-a muncit în ultimii patru sau cinci ani. Tot timpul prezentăm proiecte, cum ar fi cel privind pistele pentru biciclete, şi lumea, de exemplu, atunci când am marcat Strada Ardealului, ne-a întrebat unde sunt acestea, dar ele nu sunt atât de simplu de făcut, nu tragi o linie pe asfalt şi ai pista pentru biciclete, sunt tot felul de reglementări”, a spus Felix Borcean.

Liviu Jigoria-Oprea a amintit că în şedinţa de Consiliu local au fost aprobate cinci Documentaţii de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii (DALI), pentru investiţiile de renovare energetică a Internatului şcolar de pe Str. Episcop Nicolae Popeea, a Şcolii Generale Nr. 8 – Corp B al Colegiul Naţional „Traian Doda”, a Şcoli Generale Nr. 2 – Corp B al Liceului Tehnologic „Decebal”, a Liceului Tehnologic „Decebal” şi a Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 4 din zona Ţiglărie, singura din municipiu care a fost construită pentru acest scop, celelalte funcţionând în clădiri care au primit ulterior această destinaţie.

„Toate aceste proiecte au fost depuse deja pe PNRR, auditul energetic şi expertiza tehnică, asta ni s-a cerut într-o primă fază, aşteptăm acum un răspuns din partea celor de la Bucureşti, să vedem dacă primim finanţare, iar în etapa a doua trebuie să prezentăm Documentaţiile de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii. Noi deja le-am pregătit, le-am aprobat în Consiliul local, le-am recepţionat, suntem pregătiţi să le depunem. Dacă vorbim de bani, în cazul Liceului Tehnologic «Decebal», fiind vorba de o clădire mai mare, investiţia are o valoare de aproximativ două milioane de euro, dar acolo mai sunt şi ceva lucrări pe care trebuie să le suportăm din bugetul local şi am încercat să facem în aşa fel încât acestea să nu depăşească 100.000 de euro, şcolile generale, undeva la 600.000-800.000 de euro, iar internatul tot aproximativ două milioane de euro, pentru că e o clădire destul de mare şi e destul de degradată în acest moment. Am mai depus pe PNRR un proiect pentru Biblioteca Municipală «Mihail Halici», aşteptăm şi acolo să ni se predea DALI, după care vom aproba în Consiliul local, valoarea investiţiei fiind de până în 300.000 de euro. Aici va fi o altă soluţie tehnică, fiindcă imobilul este monument istoric şi nu vom putea interveni pe faţadă cu izolaţie, se va lucra, aşadar, pe interior”, a mai spus Liviu Jigoria-Oprea.

Bianca METEŞ

Un comentariu la „Munca nevăzută a celor care aduc milioane de euro la Caransebeş

Comentariile sunt închise.