0 3 minute o lună

Peste 1.000 de vizitatori au participat astăzi la „Ziua Porților Deschise” pe Aeroportul din Caransebeș. Manifestarea a fost organizată de Unitatea Specială de Aviație Caransebeș, în colaborare cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul pentru Situații de urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Gl.bg. Vasile Zorzor” Caraș-Severin, Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara, precum și cu sprijinul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin, Centrul Militar Județean Caraș-Severin, asociațiile „Uniți reușim” și „Cuib de vise”, Aeroclubul Teritorial „Octavian Ulici” Caransebeș și S.C. Aeroportul Caransebeș S.A.
„Ziua Porților Deschise a fost un eveniment organizat în premieră la unitatea noastră de la deschiderea ei, în 2014. Ne bucurăm pentru numărul mare de participanți care au răspuns invitației noastre. Vreau să mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit cu tehnică specifică și personal specializat, precum și asociațiilor participante”, ne-a declarat comandor Ciprian Rusu, comandantul Unității Speciale de Aviație Caransebeș.
Cei prezenți au putut vedea echipamente și dotări specifice fiecărei structuri. Totodată, au fost prezentate exerciții demonstrative de intervenție și salvare. De asemenea, structurile specializate și-au prezentat și oferta educațională.
„A fost super tare! Am văzut puști, pistoale, câini, exerciții cu jandarmi și elicopterul roșu, ATV-uri. Mi-a plăcut mult cu nacela de la autoscara pompierilor care ne-a ridicat foarte sus”, ne-a declarat Alex M. elev de gimnaziu. „Mie mi-a plăcut să mă bat cu jandarmii cu scutul, dar m-am speriat puțin când au tras cu gloanțele alea oarbe”, a spus Patricia, elevă din clasele primare. „Mie cel mai mult mi-a plăcut când au zburat cu elicopterul acela roșu”, a menționat Alesia, elevă de liceu.
Christina MEKAP