0 2 minute 6 luni

Conform economedia.ro, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR a anulat joi, 4 ianuarie, licitația pentru proiectarea preliminară a Lotului 4 Caransebeș – Lugoj, pe traseul Drumului de mare viteză Filiași – Lugoj, cunoscut ca ,,Autostrada Sudului”. Despre această operaţiune se vorbea încă din toamna anului trecut, deoarece firma de proiectare din Turcia, INPRO MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK ANONİM ŞİRKETİ, nu a mai adus toate actele necesare semnării contractului, în ciuda apelului făcut de CNAIR.
Lotul 1 Filiași – Drobeta Turnu Severin (70 km) este semnat cu DP Consult, iar Lotul 2 Drobeta Turnu Severin – Domașnea (65 km) cu Egis. În data de 10 octombrie 2023 a început etapa de proiectare a Lotului 3 Domașnea – Caransebeș, contractul fiind semnat cu DP Consult în 13 septembrie.
Durata pentru realizarea Studiilor de fezabilitate pentru Lotul 2 Drobeta Turnu Severin – Domașnea este de 26 de luni, pentru Lotul 3 Domașnea – Caransebeș, de 22 de luni, iar pentru Lotul 4 Caransebeș – Lugoj, de18 luni, au mai scris cei de la economedia.ro. (Foto: economedia.ro)
Bogdan NAUM