0 2 minute 11 luni

După ce, recent, am scris despre Flavian Corduneanu, cel care a obţinut nota 10 la examenul de admitere de la Facultatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, şi despre Dragoş Şuvagău, care a luat 10 la examenul la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti, iată că de această dată relatăm despre performanţa unui alt tânăr de la Colegiul Naţional „Traian Doda” din Caransebeş, coleg de clasă cu cei doi, dar şi cu Anca Stanoev, singura elevă din Caraş-Severin care a obţinut nota 10 la examenul de bacalaureat.

Este vorba despre Lică Nemeş din Cornereva, care a absolvit reputatul liceu caransebeşean şi care, la admiterea la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, a reuşit să obţină 100 de puncte din 100 la proba scrisă la matematică.

În ultimii doi ani, el a participat la mai multe olimpiade la această disciplină, atât în Caraş-Severin, cât şi la nivel interjudeţean şi, în plus, la bacalaureatul din această vară, a obţinut două note de 10.

Lică Nemeş este pasionat de informatică şi de sport, în special de fotbal, iar în aceste zile se bucură de vacanţă acasă, la Cornereva.

Sonia BERGER