0 4 minute 3 ani

Sâmbătă, 21 august, începând cu ora 9, pe Stadionul Municipal din parcul caransebeşean Teiuş s-a desfăşurat cea de a VIII-a ediţie a tradiţionalei de-acum întreceri fotbalistice Stelele Banatului.

Au fost prezenţi la Caransebeş câteva zeci de foşti fotbalişti din Reşiţa, Timişoara, Hunedoara, Anina, Oţelu Roşu, Moldova Nouă, Berzasca, Lugoj, Făget, Bazoş şi, bineînţeles, din municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului, foste glorii ale fotbalului din vestul ţării, competiţia desfăşurându-se pe trei grupe de câte patru echipe, datorită vârstei participanţilor şi temperaturii ridicate încă de la primele ore ale zilei meciurile disputându-se pe trei terenuri simultan, în două reprize de câte 10 minute. Cele trei grupe au fost: 1. Caransebeş 1, Oţelu Roşu, Timişoara, Berzasca; 2. Reşiţa, Bazoş, Lugoj, Moldova Nouă; 3. Caransebeş 2, Făget, Hunedoara şi Anina.

Viceprimarul Felician Pasere a fost şi el prezent, dar nu în calitate de jucător, aşa cum şi-ar fi dorit, ci de simplu spectator, fiindcă o şedinţă anunţată pe nepusă masă i-a stricat planurile.

„Au răspuns «prezent» cea mai mare parte a invitaţilor… Iar acum vă fac o declaraţie în premieră: astăzi este şi pensionarea lui Dan Avram din viaţa profesională şi fotbalistică. Aş vrea să mai adaug doar că bucuria de a fi pe iarbă nu poate fi descrisă niciodată în cuvinte. Un fost jucător la Rapidului, Ionel Bogdan, spunea, în italiană, „Siamo noi, i giocatori, che moriamo in piedi per la prima volta», adică noi, jucătorii, murim prima dată în picioare. Astăzi, eu, Dan Avram, mor prima dată în picioare”, a spus organizatorul, alături de Consiliul Local Caransebeş şi Era Club, al acestui turneu.

Trofeul – a mai spus binecunoscutul om de fotbal caransebeşean – este unul simbolic, pe care l-a primit de la primarul municipiului, cupa fiind transmisă câştigătoarei fiecărei ediţii.

„Poate că cineva va prelua ce am făcut eu până acum, şi m-aş bucura să se întâmple aşa. Dar, chiar dacă m-am pensionat, voi rămâne întotdeauna deschis provocărilor sportului din Caransebeş”, a mai spus Dan Avram.

De-a lungul turneului, au mai fost oaspeţii lui Dan Avram primarul Felix Borcean, city-managerul Florin Bogdea şi consilierul local Petru Schinteie.

Trofeul „Stelele Banatului” a fost câştigat de echipa din Reşiţa, pe locul doi s-a situat formaţia din Bazoş, iar poziţia a treia a fost ocupată de fotbaliştii din Făget.

Arbitrajul a fost asigurat de Marius Nicoară din Băile Herculane, Octavian Cicu şi Remus Orleanu din Caransebeş şi de Marin Vărzan de la Oţelu Roşu, ne-a informat Duly Kelemen, coordonatorul acestora şi mâna dreaptă a lui Dan Avram în organizarea acestui turneu.

Sorin ROGOZ