0 4 minute 2 ani

Mă adresez dumneavoastră, tuturor celor care, oriunde v-ați afla, locuiți în limba română, fiindcă astăzi este despre noi, despre țara care ne-a pus nume – România, dar și despre înaintașii noștri, cărora le datorăm Unirea de la 1918, le datorăm România Mare. Eroismul lor, al tuturor celor știuți și neștiuți, este simbolul adevăratului patriotism, al moștenirii pe care ne-au lăsat-o și ne rugăm cu evlavie întru pomenirea lor. Casa părintească nu se vinde, spune înțelepciunea populară, iar noi cei de azi trebuie să avem grijă de această casă numită România pentru generațiile viitoare. Fiecare, în felul său, trebuie să lase o fereastră deschisă pentru viitor.

Slujesc idealurile Partidului Național Liberal, care a dat premierul Marii Uniri, Ion I. C. Brătianu, cel care a modernizat ţara noastră, unul din marii oameni de stat ai generaţiei sale, căruia regele Ferdinand îi spunea „Zodia bună a României”.

De asemenea, Banatul a avut binecuvântarea primului Patriarh al țării, plecat de pe scaunul episcopal din Caransebeș, Miron Cristea, vrednic de pomenire, fondator religios al actului Unirii de la Alba Iulia 1918 și al cărui vis l-am împlinit împreună cu P.S. Lucian și cu voi: Catedrala Învierea Domnului din Caransebeș, unde ne reculegem și privim cu infinită recunoștință către Dumnezeu.

Suntem locuitorii unor ținuturi alese de Sfântului Apostol Andrei, primul apostol al Lui Dumnezeu, care este considerat și Apostolul românilor sau creștinătorul poporului român, motiv pentru care numeroase biserici de mir și mănăstiri l-au luat drept ocrotitor și îl prăznuiesc în fiecare an, organizând ample evenimente religioase și culturale.

Alături de echipa liberală din Caraș-Severin, alături de voi toți și de fiecare în parte, să ne bucurăm de aceste două zile ale noastre, ale familiei numite România, și să ne împărțim pacea și gândurile bune lăsând tricolorul să ne fluture în suflete.

„Politica îţi poate da din când în când satisfacţii şi onoruri, dar pentru un om iubitor de ţară şi conştient de răspunderile sale, politica este un şir neîntrerupt de griji şi jertfe, un drum pe care eşti sortit să culegi mai multă nedreptate decât răsplată”, spunea Ion I.C. Brătianu.

Angajamentul meu rămâne ferm în slujirea acestor idealuri, cu bucuria că sunt fiu al Banatului de Munte și al unei națiuni care s-a afirmat, se afirmă și se va afirma peste tot în lume prin ea însăși.

Sunt mândru că sunt din Banatul de Munte și că sunt contemporan cu voi!

La mulți ani, nouă, frați de limbă română, La mulți ani, România!

Senator Marcel Vela

Președinte PNL Caraș-Severin