0 2 minute 1 an

Ieri, polițiști de la Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș au surprins în flagrant-delict, în zona denumită popular „Panga”, de pe raza satului Var, comuna Obreja,  trei bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 34 de ani, toți din Obreja, în timp ce tăiau material lemnos nemarcat în regim silvic, o parte din lemnul tăiat încărcându-l într-o remorcă.

La fața locului au fost găsite 10 cioate de esență cer, cu diametre cuprinse între 30 şi 60 cm, nemarcate în regim silvic, precum și o remorcă încărcată cu 2 metri cubi de lemn de aceeași esență, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Întreaga cantitate de material lemnos găsită a fost lăsată în custodie proprietarului pășunii împădurite, urmând a se stabili volumul total de material lemnos tăiat fără drept, precum și prejudiciul cauzat prin săvârșirea faptei.

De asemenea, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor un motofierăstrău și un topor, folosite la comiterea faptei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de material lemnos și furt de arbori, şi continuă cercetările în acest caz, se mai arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin. (G. Luca)