0 2 minute 8 luni

Pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit astăzi la o anexă gospodărească din satul Crușovăț, comuna Cornea. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Băile Herculane și ai Detașamentului Caransebeș, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cornea.

La sosirea acestora, ardea cu flacără acoperișul magaziei și interiorul acesteia, folosită și ca afumătoare. Prin intervenția promptă a pompierilor a fost înlăturat pericolul de propagare la clădirea din apropiere, pompierii salvând o parte din interior, în suprafaţă de aproximativ 40 mp, cu bunurile aferente, ne-a informat Iulia Rusan, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin.

În urma incendiului au ars elementele de acoperiș pe întreaga suprafață de aproximativ 100 mp, iar în interior au ars aparate electrocasnice, elemente de mobilier și preparate din carne puse la afumat, pe o suprafață de aproximativ 60 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului o reprezintă jar sau scântei căzute pe materialele combustibile aflate în imediata apropiere, se mai arată în comunicatul de presă al ISU „Semenic”. (G. Luca)