0 3 minute 3 ani

Într-o recentă conferinţă de presă, primarul Felix Borcean a afirmat că, în momentul de faţă, în Caransebeş sunt foarte multe şantiere pe care se lucrează.

„Este vorba despre acoperişul Şcolii Generale Nr. 8, urmând ca în aceste zile lucrarea să fie finalizată cu montarea jgheaburilor. De asemenea, se lucrează la terasa spitalului, o altă lucrare despre care s-a discutat zilele trecute în Consiliul local. Foarte curând, adică chiar odată cu debutul Festivalului «Toamna la Gugulani», va fi inaugurată şi Hala de lactate din piaţă, o altă investiţie despre care tot vorbim de mai bine de cinci ani şi care nu a fost finalizată datorită neconformităţilor descoperite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care a impus o serie de modificări, şi de către Direcţia Sanitar-Veterinară. În cele din urmă, lucrarea a fost finalizată, se fac ultimele pregătiri, se montează vitrinele frigorifice, cântarele, în rest spaţiile sunt pregătite pentru a primi producătorii”, a declarat edilul.

Felix Borcean a mai adăugat că un alt şantier deschis pe raza municipiului este cel din Pipirig, unde se lucrează la fosta cantină a Liceului Tehnologic „Decebal”, unde va fi o sală de sport destinată practicanţilor de lupte şi judo, apoi la intrarea în acest cartier, aici finalizându-se o serie de amenajări. Tot în Pipirig, administraţia locală a impus, printr-o adresă, cu termen de finalizare 60 de zile, tuturor agenţilor comerciali să-şi uniformizeze faţadele, în acest sens propunându-se două variante de culoare, iniţiativă luată în serios de cei mai mulţi dintre aceştia.

„Se mai lucrează în această perioadă şi la Grădiniţa PP 5 din Pipirig, din incinta Şcolii Generale Nr. 2, unde, după amenajarea interiorului, se repară şi acoperişul. De asemenea, şi la Şcoala Generală Nr. 8, după finalizarea acoperişului, se va trece la faţadă, o lucrare aşteptată de multă vreme, este ultima şcoală din Caransebeş care arată foarte rău pe exterior, fiindcă pe interior situaţia este ceva mai bună. Se mai lucrează şi la Grădiniţa PP 2, de lângă Tarom, la blocul alimentar. Tot în curtea acestei grădiniţe am amplasat şi un loc de joacă şi, treptat, vom monta astfel de ansambluri din lemn în toate unităţile în care va fi posibil acest lucru”, a mai spus Felix Borcean.

Sonia BERGER