0 3 minute 11 luni

Dan Paici, cunoscut sub numele de „Lupul Singuratic”, are 68 de ani şi, pe lângă nenumăratele aventuri cu care i-a fost presărată viaţa şi despre care noi am mai relatat de mai multe ori, de această dată şi-a propus să parcurgă o parte a celor 2.100 de kilometri ai Dunării, de la Ingolstadt, Germania, la Silistra, în dreptul oraşului românesc Călăraşi, în caravana fluvială denumită generic TID (Tur International Danubian), în caiac, traseu pe care l-a făcut în totalitate în anul 2015. Startul în această acţiune s-a dat în 25 iunie, iar sosirea la Silistra este programată în primele zile ale lunii septembrie.

Conform programului pe care şi l-a propus, Dan Paici s-a alăturat caravanei la Belgrad, în data de 3 august, dar nu a reuşit să parcurgă toată distanţa de 400 de kilometri până la Vidin, ci s-a despărţit de colegii de aventură în 6 august, în Serbia, la Veliko Gradişte, după doar 100 de kilometri făcuţi pe Dunăre.

Ieşirea din cursă s-a datorat unei afecţiuni mai vechi la spate, care a recidivat, împiedicându-l să continue aventura fluvială, lucru ce l-a mâhnit peste măsură pe Lupul Singuratic din Caransebeş, dar, conform declaraţiilor sale, au fost momente în care pur şi simplu nu putea ieşi din caiac fără să fie ajutat de un coleg.

„A fost, într-un fel, un raliu de pensionari, fiindcă, dată fiind perioada mare în care se desfăşoară, doar ei au timp să meargă cap-coadă, ceilalţi participând doar pe porţiuni. Am vâslit alături de bulgari, austrieci, cehi, unguri, sârbi sau canadieni, dar şi de doi români, în apă au fost, în medie, 100 de bărci. Aceasta a fost ediţia cu numărul 66 a TID, eu fiind prezent la nouă dintre ele. A fost o cursă de anduranţă, grea, e dificil să vâsleşti şapte ore pe zi cu vânt din faţă…Tocmai de aceea, în funcţie de cum mă voi simţi, voi hotărî dacă, la anul, voi mai lua parte la această regată, din păcate prea puţin promovată în România”, ne-a spus Dan Paici la întoarcerea în ţară.

Adrian CRÂNGANU