0 2 minute 4 săptămâni

În perioada 17-23 iunie, poliţiştii rutieri din Caraș-Severin au acționat, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru reducerea victimizării din accidente rutiere, prin prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive și prin combaterea acestor cauze generatoare.
În cele şapte zile, pe drumurile publice din Caraș-Severin, aproape 1.500 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest, etilometru și drugtest din dotare, 14 rezultate ale testărilor fiind pozitive.
Dintre cei 14 conducători auto, patru au fost bănuiți că s-ar fi aflat sub influența substanțelor psihoactive și 10 sub influența băuturilor alcoolice, dintre care şapte cu valori ale alcoolemiei de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, în toate aceste cazuri fiind întocmite dosare penale, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
Astfel, sâmbătă, 22 iunie, la ora 20.15, polițiști de la Poliția Orașului Oțelu Roșu au observat în trafic un autoturism care circula pe strada Horia din localitate. După oprirea regulamentară a autoturismului, polițiștii au constatat că bărbatul aflat la volan, în vârstă de 28 de ani, nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea cu aparatul etilometru acesta avea o alcoolemie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis. (G. Luca)