0 3 minute 3 săptămâni

Începând de joi, 21 noiembrie, și până duminică, 24 noiembrie, Consiliul Județean Caraș-Severin va fi prezent la Târgul de Turism al României, ediția de toamnă, ce se va desfășura la București, la Romexpo.
În cadrul acestui eveniment, delegația va promova, la nivel național, oferta turistică a județului Caraș-Severin, atât din punct de vedere al resurselor naturale și antropice, cât și al structurilor de primire turistică cu funcțiuni de cazare și alimentație publică și a posibilităților de agrement de care dispune județul.
De asemenea, cu această ocazie se vor pune la dispoziția vizitatorilor standului turul virtual al județului Caraș-Severin cu ochelarii de realitate virtuală, pentru a vizualiza obiectivele turistice ale Banatului de Munte, materiale de promovare, harta județului, dar și filme de prezentare ce vor fi rulate pe un display de 3/3 metri, ne-au informat reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin.
Vizitatorii standului vor putea admira costume populare vechi de peste 100 de ani aflate în patrimoniul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, iar delicatesele culinare din gospodăriile bănățene vor fi pregătite de către maestrul bucătar Marian Popovici.
Județul Caraș-Severin, prin Centrul Județean de Cultură și Artă, va fi prezent și pe scena tradițională din cadrul târgului, unde vor performa dansatorii ansamblului „Junii Gugulani” din Caransebeș, acompaniați de Orchestra profesionistă „Virtuozii Semenicului”.
Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș va fi, de asemenea, prezent în standul Consiliului Județean Caraș-Severin, cu o expoziție de costume populare din Banatul Montan.
„Am pregătit standul cu 15 costume populare, șapte bărbătești și opt femeiești, din Banat, de pe Văile Timișului, Bistrei, Carașului, Almăjului, chiar și din zona Lugojului de la Făget, vechi de peste 100 de ani, care au fost atât donate, cât și achiziționate de către instituția noastră. Banatul este o regiune în care influențele austro-ungare, sârbești și otomane sunt evidente în portul popular. Acestea se reflectă în complexitatea broderiilor și în utilizarea materialelor prețioase. Croiala și designul sunt mai elaborate față de alte zone ale țării, uneori având un aspect de lux datorită accesului la materiale mai rare în trecut”, a declarat managerul interimar al muzeului, Diana Țîrdea.
Mădălina DOMAN