0 3 minute 2 ani

În primele şase luni din acest an, polițiștii cărășeni au executat aproape 480 de acțiuni și controale în domeniul silvic, în urma cărora au fost aplicate 167 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 349.000 de lei, și au fost confiscați 1.440,77 metri cubi de material lemnos, estimați la peste 563.000 de lei, dintre care peste 494 de metri cubi lemn rotund, 287,95 cherestea și peste 658 de metri cubi lemn de foc.

Activitățile au avut ca obiectiv principal prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic, a tăierilor ilegale de arbori, precum și respectarea legislației în ceea ce privește circulația, exploatarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos, ne-a informat Alin Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Polițiștii au desfășurat acțiuni și controale proprii, dar și în colaborare cu jandarmi, polițiști de frontieră, pădurari şi ingineri silvici, din cadrul instituțiilor partenere.

Astfel, au fost executate 474 de acțiuni și controale, 47 în fondul forestier și vegetația forestieră din afara fondului forestier, 43 pe linia depozitării, prelucrării și comercializării lemnului, 345 privind transportul de material lemnos și 39 de alte acțiuni în domeniul silvic.

Față de anul trecut, a crescut cu 149% numărul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea legislației silvice, cantitatea de material lemnos confiscată fiind de peste 3 ori mai mare.

Au fost aplicate mai multe sancțiuni, atât în mediul urban, cu 38,46%, cât și în mediul rural, cu peste 130%.

„Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică au aplicat în această perioadă 56 de sancţiuni contravenționale, față de nouă, aplicate în aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, în același interval au fost sesizate 242 de infracțiuni silvice, cu 14% mai puține față de anul 2021.

În perioada următoare polițiștii intensifică activitățile de prevenire și combatere a ilegalităților în domeniul silvic, acesta reprezentând unul dintre domeniile prioritare pentru instituția noastră”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Caraş-Severin.

Geanina LUCA