0 3 minute o lună

Azi-noapte, la ora 3.40, polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș au oprit pentru control, pe Aleea Rapsodiei, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, care a fost testat cu aparatele din dotare, cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive, rezultând suspiciuni în cazul consumului de substanțe psihoactive. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru determinarea prezenței acestor substanțe în organism. Rezultatul analizelor toxicologice constituie probă în cadrul dosarului penal întocmit în acest caz, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
Tot în cursul nopţii trecute, la ora 1.30, polițiști de la Secția 10 Poliție Rurală Oțelu Roșu au observat în trafic, pe DN 68, în localitatea Băuțar, un autoturism al cărui conducător, la vederea semnalului regulamentar de oprire efectuat de polițiști, nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea. Echipajul de poliție a pornit în urmărirea lui până la intersecția cu DC 2 – Vama Marga, unde conducătorul auto a pierdut controlul vehiculului și a ieșit în afara părții carosabile. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 30 de ani din comuna Marga, care a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul indicat fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Nici conducătorul auto, nici pasagera din autoturism nu au suferit vătămări corporale în urma evenimentului rutier. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.
Tot marți, 5 martie, la ora 17.30, un cetățean din Caransebeș a observat că un autoturism circula haotic pe strada Horia din municipiu, sesizând acest lucru unui echipaj de poliție aflat în apropiere, care a depistat în scurt timp autoturismul în cauză. La volanul acestuia a fost identificat un bărbat de 69 de ani care avea o alcoolemie de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta se afla singur în mașină. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru determinarea concentrației de alcool în sânge, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările, se mai arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin.
Cosmin VLAD