0 2 minute 6 luni

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din Caraș-Severin au acţionat pe drumurile publice din județ, pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Conform Alinei Boeru,  purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, sâmbătă, 16 decembrie, la ora 14.50, un alt bărbat în vârstă de 43 de ani, care conducea un autoturism în localitatea Iaz, la vederea echipajului de poliție a întors brusc autoturismul, în încercarea de a evita controlul. Polițiștii de la Biroul Rutier Caransebeș au pornit în urmărirea acestuia, oprindu-l pe o stradă lăturalnică din localitate. La testarea alcooltest, bărbatul avea o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă, la ora 22.55, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control, în comuna Păltiniș, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din localitate. Acesta avea o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, persoanele au fost conduse la spital unde le-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările.

În cursul aceleiaşi zile de sâmbătă, la ora 20.25, polițiști de la Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș au oprit pentru control, în localitatea Prisaca, un tânăr de 21 de ani, din localitate, care conducea o motocicletă dinspre Mâtnicu Mare spre Prisaca și care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar motocicleta nu figura înmatriculată în circulație. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările, se mai arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin.

Geanina LUCA