0 3 minute 3 ani

Vineri, 8 octombrie, a fost prima zi de lucru a cunoscutului alpinist caransebeşean Cornel Galescu la şefia noului Serviciu Public Salvamont – Salvaspeo Caraş-Severin. El a fost numit în această funcţie de preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, pentru o perioadă de maximum 120 de zile. Acest serviciu a fost creat după ce fostul Salvamont, care ţinea de Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, a fost desfiinţat, noua structură luând fiinţă în urmă cu o lună, prin hotărâre de Consiliu judeţean, iar Cornel Galescu a ocupat postul rămas vacant după termenul legal de 30 de zile de la aprobarea respectivei hotărâri. Noul şef al Serviciului Salvamont – Salvaspeo a fost suspendat din funcţia de consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean. Cornel Galescu ne-a mai spus că, până la expirarea celor 120 de zile, se va organiza un concurs pentru ocuparea postului de şef Serviciu Salvamont – Salvaspeo.

„Azi, am revenit oficial în domeniul Salvamont Caraș-Severin, cu dorința de a dinamiza și transforma pozitiv activitatea acestui serviciu.

Starea legislativă mă obligă într-un fel să accept resursa umană și tehnică puse la dispoziție. Cu toate acestea, sunt convins că în scurta perioadă de conducere interimară voi reuși să trasez anumite direcții sănătoase, importante în contextul dezvoltării turistice a județului Caraș-Severin.

Sunt pe deplin conștient de așteptările pe care consumatorul de outdoor le are din partea noului organism. De aceea, măsurile imediate conduc în direcția îmbunătățirii imaginii și în cea legată de reducerea timpilor de intervenție în situații critice.

Deloc de neglijat… efortul depus pentru consolidarea spiritului de echipă.

Doresc iubitorilor de natură o cât mai rară interferență cu serviciile noastre! În cel mai bun caz, doar pe linie informativă.

Relaxaţi-vă inteligent!”, a scris Cornel Galescu pe pagina sa de Facebook.

Sonia BERGER