0 2 minute 1 an

La începutul acestei săptămâni, polițiștii cărășeni au desfășurat acțiuni pentru verificarea modului în care pietonii respectă normele rutiere și pentru verificarea legalității transporturilor rutiere de persoane. Acțiunile au avut ca scop combaterea indisciplinei pietonale și verificarea legalității transporturilor de persoane, fiind verificate documentele necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport, valabilitatea inspecției tehnice periodice a autovehiculului, precum și respectarea de către conducătorii auto a normelor rutiere.

În două zile, pentru abaterile constatate fost aplicate 136 de sancțiuni contravenționale, 63 de pietoni au fost sancționați pentru traversare prin locuri nepermise și alte abateri, iar 22 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pe linia transportului de persoane, ne-a informat scms. Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

„Scopul acțiunilor a fost unul de prevenire și combatere, polițiștii urmărind totodată conștientizarea conducătorilor auto și a celorlalți participanți la trafic în privința respectării normelor rutiere, pentru creșterea siguranței rutiere. Astfel de acțiuni vor continua pe tot parcursul săptămânii”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Caraş-Severin.

Geanina LUCA