0 2 minute o lună

Via Transilvanica, „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, măsurând 1.420 de kilometri, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin, și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare.
Traseul traversează zece județe, printre care și al nostru, ținutul cultural-istoric de aici fiind regăsit în Via Transilvanica sub denumirea de Terra Banatica.
Drumul trece prin peste 20 de localități din Caraş-Severin, după cum urmează: Băuțar – Marga – Zăvoi – Oțelu Roșu – Glimboca – Obreja – Turnu Ruieni – Buchin – Bolvașnița – Bucoșnița – Brebu Nou – Văliug – Caransebeș – Târnova – Reșița – Carașova – Bozovici – Prigor – Lăpușnicel – Iablanița – Cornereva – Cornea – Mehadia.
Cei de la Via Transilvanica au scris recent pe pagina lor de socializare că „Drumul care uneşte”, care traversează 10 judeţe, 400 de comunităţi locale și 12 situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO şi care pleacă de la Mânăstirea Putna şi se opreşte la Drobeta Turnu Severin, tocmai a fost inclus în lista anuală „World’s Greatest Places”, realizată de revista americană TIME.
„Este un program care promovează 100 de destinații extraordinare pe care merită să le vizitezi în 2024. Proiectul nostru nu avea cum să lipsească, tocmai pentru că e un adevărat ambasador al României, care-și propune să revitalizeze sate uitate de timp, oferă experiențe unice în comunități cu tradiții, istorie și cultură diverse.
Suntem onorați că apărem pe aceeași listă cu locuri iconice din toată lumea, precum Cortina d’Ampezzo, La Maison Rabelais sau Angama Amboseli sau Kimana Sanctuary din Kenya”, au mai scris cei de la Via Transilvanica.
Romulus FRÎNCU
Cosmin VLAD