0 2 minute 3 ani

Ca urmare a avertizării de Cod Portocaliu emisă în această seară de Centrul Meteorologic Regional Banat-Crişana, care viza intensificări ale vântului cu rafale de peste 75-80 km/h, ninsoare puternic viscolită, zăpadă troienită şi vizibilitate redusă în zona de munte a judeţului Caraş-Severin, ENEL a anunţat că localitățile Bucova, Băuțar, Marga, Sadova, Sat Bătrân, Submarginea, Globu Craiovei şi Petnic sunt nealimentate cu energie electrică, fiind vorba despre aproximativ 2.700 de abonați.

De asemenea, ISU „Semenic” a mai făcut cunoscut că traficul a fost deblocat pe DN 68 Oţelu Roşu – Haţeg, iar pe Valea Bistrei zăpada măsoară 20 cm. Pentru degajarea carosabilului au acţionat cu mai multe utilaje Secţia de Drumuri Naţionale SDN Caransebeş.

Prin Dispeceratul ISU Caraş-Severin au fost transmise mesaje de înștiințare, inclusiv prin sistemul RO-Alert, cu privire la avertizările meteorologice, tuturor UAT-urilor care au în administrare terenuri în zona vizată. Totodată, se menține legătura permanentă atât cu administratorii de drumuri, cât și cu furnizorii de utilități, pentru gestionarea operativă a situațiilor care apar pe fondul acestor fenomene meteorologice. Subunitățile de intervenţie ale ISU „Semenic” sunt pregătite sa acționeze, în sprijin, în cazul în care situația o va impune, au dat asigurări reprezentanţii acestei instituţii. La primele ore ale dimineții de marți, ENEL a făcut cunoscut că toate localitățile au fost realimentate cu energie electrică și că nu există alte probleme cauzate de vreme.

Bianca METEŞ