0 3 minute 4 luni

Miercuri, 3 aprilie, la Dalboşeţ s-a jucat partida dintre echipa din localitate, ACS, şi CSŞ Caransebeş, în cadrul Campionatului Judeţean U15, meciul încheindu-se cu scorul de 1-5.
Încă din primul minut – ne-a informat Marian Corduneanu, membru în Consiliul de administraţie al clubului caransebeşean, dar şi în calitate de părinte, fiul său făcând parte din echipă –, antrenorul gazdelor a început să-i înjure, atât pe tinerii fotbalişti ai formaţiei oaspete, cât şi pe cei din staff-ul acesteia. Totodată, acesta şi-a îndemnat elevii să-şi lovească adversarii, la un moment-dat antrenorul Rivelino Sbenghea intenţionând să-şi scoată echipa de pe teren, după discuţia telefonică purtată cu Marian Corduneanu renunţând totuşi la acest gest.
„Nu e prima oară când se întâmplă asta şi nici nu suntem singurii care au trecut prin iadul de la Dalboşeţ, de atmosfera de acolo plângându-se şi echipele din Reşiţa şi Bocşa, şi în general toate formaţiile care le pun probleme gazdelor. Eu am început demersurile pentru sancţionarea antrenorului întocmind un raport cu privire la cele întâmplate, care, şi în funcţie de rapoartele arbitrului şi observatorului, ar putea sau nu să-l trimită pe acesta în faţa Comisiei de Disciplină a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin. Nu tolerăm sub nicio formă comportamentele violente, verbale sau fizice, şi le condamnăm cu hotărâre. Competiția are ca scop promovarea sportului, respectului şi spiritul fair-play-ului, valori care ocupă un rol-cheie, esenţial, în cadrul competiţional şi viaţa sportivă. Ne suntem de acord și nu acceptăm orice comportament nesportiv sau gesturi agresive, care pot pune în pericol integritatea umană“, ne-a mai spus Marian Corduneanu.
Sorin ROGOZ