Caransebes.ro -Politistii au pus ochii pe conducatorii de trotinete electrice Caransebes.ro -Politistii au pus ochii pe conducatorii de trotinete electrice

Politistii au pus ochii pe conducatorii de trotinete electrice

9 Iulie 2018

Dosare penale in toata tara pe numele mai multor conducatori de vehicule electrice.

Politistii au luat in vizor conducatorii de trotinete electrice dupa ce mai multi soferi s-au plans ca au fost la un pas sa fie victimele unor accidente din cauza acestora. Pe langa dosarele penale intocmite, oamenii legii au dispus confiscarea trotinetelor. In majoritatea cazurilor au fost întocmite dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si punerea în circulatie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, fapte prevazute si pedepsite de art.335, alin. 2 si art. 334, alin.1, precum si încredintarea unui vehicul spre a fi condus unei persoane care nu poseda permis de conducere, fapta prevazuta si pedepsita de art. 335, alin.3 din Codul penal. Oamenii legii precizeaza faptul ca persoanele care conduc sau inchiriaza/încredinteaza astfel de vehicule, pentru a fi puse în circulatie ele trebuie sa fie înregistrate/înmatriculate, iar cei care doresc sa circule pe drumurile publice trebuie sa detina permis de conducere valabil pentru categoria din care face parte vehiculul electric. Totodata, conform articolului 6, punctual 21, din OUG 195/2002 Republicata, privind circulatia pe drumurile publice:

moped - autovehicul, cu doua sau trei roti, a carui viteza maxima prin constructie este mai mare de 25 km/h, dar nu depaseste 45 km/h si care este echipat cu un motor cu ardere interna, cu aprindere prin scanteie, cu o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cmc sau cu un alt motor cu ardere interna ori, dupa caz, electric, a carui putere nominala continua maxima nu depaseste 4 kW, iar masa proprie a vehiculului nu depaseste 350 kg, neincluzand masa bateriilor în cazul vehiculului electric. Este asimilat mopedului cvadriciclul usor, astfel cum este definit la pct. 6 partea A din anexa nr. 1 la sectiunea 4 din Reglementarile privind omologarea de tip si eliberarea cartii de identitate a vehiculelor rutiere, precum si omologarea de tip a produselor utilizate la acestea - RNTR 2, aprobate prin Ordinul ministrului lucrarilor publice, transporturilor si locuintei nr. 211/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top