Afaceri ilegale cu bijuterii din aur. Dosarul bijuteriilor Toscana si Venetia Gold din Caransebes ajung pe masa judecatorilor

4 Octombrie 2016

Procurorii au anuntat ca au finalizat rechizitoriul si au dispus trimiterea in judecata a doua persoane asupra carora planeaza suspiciuni de evaziune fiscala.

 In dosar apar numele lui Duran Huyuktepe si Maricel Pascu, primul urmand sa fie judecat pentru evaziune fiscala si pentru infractiunea de spalare a banilor, in timp ce Pascu va raspunde pentru acuzatia de complicitate la evaziune fiscala. Procurorii au retinut in rechizitoriu faptul ca inculpatul Duran Huyuktepe, administrator al SC Venetia Gold SRL Caransebes si SC Toscana SRL Caransebes, in perioada ianuarie 2013 - ianuarie 2015, trimite spre marcare si analiza catre A.N.P.C - Directia Metale Pretioase, Pietre Pretioase si Proces Kimberley cantitatea de 3.356,07 grame, bijuterii din aur, conform centralizatorului efectuat in baza facturilor si borderourilor intocmite de A.N.P.C - Directia Metale Pretioase, Pietre Pretioase si Proces Kimberley, Anexa nr.3.1, reprezentand marcarea, in fapt, a bijuteriilor din aur fara documente de provenienta licita si comercializate in aceeasi perioada, fara a se inregistra in contabilitatea firmei, vanzarile rezultate din comercializarea acestor bijuterii din aur cauzand un prejudiciu bugetului general consolidat al statului cu suma de 105.959 lei dupa cum urmeaza: TVA de plata – 94.186 lei, impozit pe venitul microintreprinderilor – 11.773 lei, au anuntat procurorii.

Fapta inculpatului Pascu Maricel de a-l sprijini sub orice forma pe inculpatul Huyuktepe Duran, administrator al celor doua societati din Caransebes in comercializarea de bijuterii din aur pentru care nu se platesc taxele si impozitele legale catre statul roman, in sensul ca a transportat direct si a distribuit la punctele de lucru din Romania bijuterii din aur fara documente de provenienta, pastrand legatura directa sau prin telefon cu reprezentantii punctelor de lucru intruneste, in drept, elementele constitutive ale infractiunii de complicitate la evaziune fiscala. In cauza s-au luat masuri asiguratorii pentru suma de 796.542, 57 lei. Dosarul a fost inaintat judecatorului de Camera Preliminara din cadrul Tribunalului Caras-Severin. Rechizitoriul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin in acest caz a fost intocmit de prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin, Iancu Laura Gabriela,  si confirmat de procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, Brasoveanu Ion.

Hala lugoj
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top