caransebes .ro - Echipele de urgenta si-au exersat planul de interventii la accidente, pe DN6 caransebes .ro - Echipele de urgenta si-au exersat planul de interventii la accidente, pe DN6

Trei masini implicate, zece victime. Echipele de urgenta si-au exersat planul de interventii la accidente, pe DN6

31 Octombrie 2017

Mai multe echipaje ale pompierilor si ambulantei au participat marti la simularea unui accident rutier pe DN6 in apropiere de Caransebes.

Exercitiul a avut loc intre orele 11.30-13.00 si a fost organizat de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Semenic” al judetului Caras-Severin pe  E70, între localitatile Zagujeni si Constantin Daicoviciu. “Conform scenariului, în accidentul petrecut pe E70 intre Zagujeni si Constantin Daicoviciu au fost implicate 3 autoturisme, iar în urma producerii evenimentului a rezultat un numar de 10 victime cu diferite leziuni, unele dintre acestea fiind încarcerate. Dupa primirea apelului pe 112, au fost alertate de urgenta fortele din cadrul inspectoratului nostru si structurile cu care se coopereaza în cazul accidentelor cu victime multiple. De asemenea, a fost activat Planul Rosu de interventie, iar structurile responsabile s-au mobilizat la locul accidentului pentru descarcerarea, acordarea primului ajutor calificat si salvarea victimelor, precum si pentru limitarea si înlaturarea efectelor evenimentului. Scopul exercitiului vizeaza verificarea viabilitatii procedurilor si planurilor operative si de cooperare, fluxului informational, capacitatii de reactie si de decizie a factorilor implicati, precum si antrenarea structurilor cu atributii în gestionarea acestui tip de situatie de urgenta”, a declarat pentru caransebes.ro  Elena Tarla, purtator de cuvant in cadrul ISU Caras-Severin.

 

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top