caransebes .ro -Politistii anunta inasprirea controalelor pe sosele in zona Caransebes caransebes .ro -Politistii anunta inasprirea controalelor pe sosele in zona Caransebes foto : caransebes.ro

Cazanele de rachie fierb. Politistii anunta inasprirea controalelor pe sosele in zona Caransebes

18 Octombrie 2017

Politistii caraseni au anuntat ca vor intensifica actiunile de control in zona Caransebes, Otelu Rosu, Teregova.

Actiunile vizeaza depistarea si tragerea la raspundere a celor care conduc autovehicule desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Oamenii legii reamintesc faptul ca pe langa posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice risca si o pedeapsa cu închisoarea. Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, deregland raspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscarilor. Politia Romana reaminteste ca în cazul depistarii unui conducator auto aflat sub influenta bauturilor alcoolice la volan, în functie de concentratia de alcool, fapta se poate încadra astfel:

Contraventie: cand aparatul alcooltest afiseaza o valoare sub 0,4 mg alcool pur în aerul expirat. Se sanctioneaza cu amenda si suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Infractiune: cand aparatul alcooltest afiseaza o valoare de 0,4 mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare. În acest caz este obligatorie recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducatorul auto este condus la o unitate sanitara si i se întocmeste dosar de cercetare penala. Fapta se pedepseste cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda. Mai mult, daca soferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infractiuni, permisul de conducere se anuleaza!

Refuzul de a va supune recoltarii probelor biologice sau testarii aerului expirat nu este o solutie, întrucat legea prevede o sanctiune cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top