Kuhntop
Inchide
caransebes .ro -Exercitiul de protectie civila din cadrul PROCIV 2017 continua la Caransebes caransebes .ro -Exercitiul de protectie civila din cadrul PROCIV 2017 continua la Caransebes

Miercurea sirenelor. Exercitiul de protectie civila din cadrul PROCIV 2017 continua la Caransebes

5 Septembrie 2017
Yam Yam

La initiativa Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, în prima miercuri a fiecarei luni, continua verificarea mecanismului de înstiintare a autoritatilor privind iminenta producerii unor dezastre si/sau conflicte armate si verificarea capacitatii de reactie a autoritatilor privind actionarea mijloacelor de avertizare/alarmare a populatiei.

Aceste exercitii lunare de înstiintare, avertizare si alarmare vizeaza îmbunatatirea pregatirii autoritatilor si a populatiei pentru a reactiona rapid si corect în cazul producerii unor situatii de protectie civila (de exemplu, inundatii - cand este semnalata iminenta producerii unor viituri care pot pune în pericol viata persoanelor, conflicte armate care implica atacuri aeriene). Populatia nu trebuie sa intre în panica, fiind vorba doar de un exercitiu prin care se doreste raspandirea semnificatiei semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor. În acelasi timp se urmareste si verificarea functionarii, precum si audibilitatea mijloacelor de alarmare a populatiei. “Principalele semnale care trebuie cunoscute de catre populatie: alarma la dezastre - 5 sunete a cate 16 secunde fiecare, cu pauza de 10 secunde între ele, prealarmare aeriana - 3 sunete a cate 32 secunde fiecare, cu pauza de 12 secunde între ele, alarma aeriana - 15 sunete a cate 4 secunde fiecare, cu pauza de 4 secunde între ele si încetarea alarmei – un sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 2 minute. În conformitate cu aceste semnificatii, într-o situatie reala, autoritatile responsabile si populatia trebuie sa adopte masurile de protectie specifice.”, a declarat pentru caransebes.ro sublocotenent Elena Tarla , purtator de cuvant in cadrul ISU Caras-Severin.

 

 

Etichetat cu
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top