0 2 minute 3 ani

Elicopterul SMURD de la Caransebeş, prima misiune de salvare, pe Muntele Mic

În urmă cu puțin timp, echipajul elicopterului SMURD de la Punctul de Operare Aeromedical Caransebeș a fost solicitat de salvamontiștii din Caraș-Severin pentru a ajuta la salvarea vieții unei persoane accidentate pe pârtia din stațiunea montană Muntele Mic, informează Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne.

Persoana, de sex masculin, în vârstă de 37 de ani, a suferit policontuzii în zona toracică și a membrelor, fiind necesară transportarea de urgență a acesteia la o unitate spitalicească.

Echipajul elicopterului SMURD a preluat bărbatul de la salvamontiști, care i-au acordat acestuia primul ajutor, și l-au transferat pe calea aerului la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, pentru a beneficia de asistență medicală complexă și de tratament de specialitate.

Reamintim faptul că, Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General de Aviație al M.A.I., a creat o strategie pentru eficientizarea intervențiilor în situații de urgență prin înființarea a trei noi puncte de operare aeromedicală, destinate salvării persoanelor din zone montane, concomitent cu creșterea nivelului de pregătire a personalului navigant.

Punctul de Operare Aeromedicală Caransebeș a fost inaugurat la sfârşitul anului trecut, urmând ca în perioada următoare să devină operaționale și cele două puncte din Câmpulung Moldovenesc și județul Brașov. (Foto: IGAV – MAI)

Bogdan NAUM