0 2 minute 7 luni

Secretarul de Stat at Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Daniel Surdu, a adus, recent, vești bune pentru Teatrul de Vest din Reşiţa, cel care susţine reprezentaţii nu doar în reşedinţa de judeţ, ci şi în municipiul Cararansebeş.
„Teatrul din Reșița se numără printre instituțiile publice de spectacole care au primit bani pentru funcționare și dezvoltarea infrastructurii culturale.
La propunerea Ministerului Dezvoltării, prin liberalul Adrian-Ioan Veștea, suma de 218 milioane de lei se acordă celor 68 de teatre, opere și filarmonici din 45 de localități care funcționează în subordinea autorităților locale din 32 de județe.
Teatrul de Vest din Reșița, aflat în subordinea Consiliului Județean Caraș-Severin, se numără printre instituțiile enumerate și primește două milioane de lei.
Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit de la nivelul fiecărui județ, în perioada 1 august-8 decembrie 2023, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale.
Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, a explicat că măsura vine în sprijinul unităților administrativ-teritoriale pentru care dezvoltarea infrastructurii culturale este foarte importantă, dar care nu au capacitatea financiară de a susține toate cheltuielile legate de asigurarea funcționării și de continuarea investițiilor”, se arată pe pagina de socializare a PNL Caraş-Severin.
Bianca METEŞ