0 3 minute 7 luni

În perioada 20-22 octombrie, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 400 de sancțiuni contravenționale participanților la trafic ce au încălcat normele rutiere în vigoare. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 39 de permise de conducere și certificate de înmatriculare. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 410 sancțiuni contravenționale, dintre care 110 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

În total, au fost reținute în vederea suspendării 26 de permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 17 infracțiuni la regimul rutier, cele mai multe, 8, privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuz de prelevare de mostre biologice în vederea determinării concentrației de alcool sau alte substanțe în organism, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

În noaptea de 20 spre 21 octombrie, la ora 02.30, polițiști de la Biroul Rutier Caransebeș au oprit pentru control, pe Calea Severinului, un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani din localitate, cu privire la care au rezultat indicii temeinice, în urma testării cu aparatul din dotare, referitoare la consumul de substanțe psihoactive. De asemenea, în urma controlului corporal, asupra bărbatului au fost găsite fragmente vegetale de culoare verde-oliv și un cântar, ce au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor. Conform procedurii, bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, acesta refuzând prelevarea. În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările comiterii faptei.

Geanina LUCA