0 2 minute 2 ani

În ultima şedinţă a Consiliului Local Caransebeş, Mihai Minea, administratorul SC Transal Urbis SRL, le-a împărţit şefilor de grup câteva fotografii care înfăţişau soluţia găsită de conducerea societăţii de salubrizare în privinţa depozitării deşeurilor rezultate din construcţii, dar şi a mobilierului uzat. Este vorba despre un teren de aproximativ 300 de metri opătraţi în zona fostului Tancodrom, care ar urma să înlocuiască deponeul provizoriu care a funcţionat pentru o scurtă perioadă la Jupa, acesta fiind desfiinţat ca urmare a nemulţumirii cetăţenilor din acest sat aparţinător municipiului Caransebeş. El le-a cerut consilierilor să analizeze problema, astfel încât, atunci când iniţiativa va fi supusă aprobării legislativului local, să se voteze în cunoştinţă de cauză.

Terenul este îngrădit, a mai spus Mihai Minea, acolo există și o construcție, și un drum pietruit, iar pentru a putea face pasul următor, e nevoie de Plan Urbanistic Zonal, acest lucru durează, şi e nevoie, de asemenea, de proiect și de amenajarea dotărilor tehnice necesare, după care să fie predat în administrarea Transal.

Noua locaţie nu presupune investiţii mari, ci doar introducerea curentului, repararea acoperişului clădirii existente și o platformă betonată prevăzută cu șanțuri și canal de decantare. De asemenea, a mai spus administratorul SC Transal Urbis SRL, acolo s-ar putea face o staţie de sortare, astfel încât societatea să nu mai plătească chirie pentru terenul din Balta Sărată.

Bogdan NAUM