0 5 minute 3 ani

În etapa cu numărul 6 din Seria a VII-a a Ligii a III-a, Progresul Ezeriş, echipă care îşi dispută meciurile de pe teren propriu la Caransebeş, a întâlnit, sâmbătă, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, pe CSM Reşiţa, în faţa căreia a cedat, recent, după un meci extrem de disputat, în Cupa României.

După un început în care cei de la Ezeriş au fost mai mult prezenţi în jumătatea adversă, a venit minutul 9, când Mediop a scăpat pe aripa stângă, a intrat în careu şi a şutat puternic, Birăescu a parat, însă nu a putut opri mingea să intre în plasă.

Reşiţenii şi-au majorat avantajul în minutul 15, în urma unei nesincronizări a apărătorilor adverşi, de care a profitat acelaşi Mediop, care l-a lobat elegant pe Birăescu de la marginea careului.

Băieţii lui Constantin Arbănaş şi-au creat o oportunitate de a înscrie în minutul 20, în urma unei faze în care Debac a şutat de la 16 metri, plasat, portarul reşiţean Micu s-a întins serios şi a reuşit să devieze balonul cu vârful degetelor, în corner.

S-a făcut 0-3 în minutul 53, după ce Mediop l-a angajat perfect pe Aboubacar, acesta a intrat în careu, l-a depăşit şi pe Birăescu şi a înscris în poarta goală.

Scorul final a fost stabilit în minutul 78, atunci când Drăghiceanu, talonat de Popescu şi de Marius Musteţa, a pătruns în careu pe partea stângă şi a şutat pe jos, lui Birăescu nemarămânându-i altceva de făcut decât să scoată mingea din plasă pentru a patra oară.

O bilă albă şi-a trecut în cont Guardia Rosso-Nera, care a cântat din primul până în ultimul minut de joc, şi chiar mai mult decât atât.

„Am pierdut azi la un scor destul de mare, eu zic că dacă nu am fi primit primele două goluri pe contraatac meciul era mai echilibrat, dar e şi diferenţa de valoare, mai ales că noi am jucat cu nouă jucători sub 22 de ani, o echipă tânără, fără experienţă. Mai avem de lucrat la faza de apărare, golurile au fost primite pe contraatac, ei au doi atacanţi foarte buni, pe Aboubacar şi pe Mediop, care ne-au pus cele mai mari probleme, plus jucătorii cu experienţă… Îmi felicit adversarii. Bătălia noastră este, totuşi, cu alte echipe, trebuie să fim realişti, azi am făcut tot ce-am putut, dar din păcate asta e diferenţa… Mi se pare un pic cam mare, dar asta e. Mergem înainte”, a declarat Constantin Arbănaş.

„Cred că nu s-a pus niciun moment problema câştigătoarei în acest joc. Am făcut un joc bun, am avut atitudine, pe un teren prost, din păcate, un teren tare, dar mă bucur pentru evoluţia noastră. Pe lângă cele patru goluri, eu cred că mai puteam să înscriem încă patru, a fost un joc de care sunt mulţumit, pentru că, pe lângă faptul că am avut execuţii şi reuşite tehnice, am fost o echipă organizată şi mi-e greu să spun despre vreun jucător că n-a evoluat bine azi”, a spus, după meci, şi tehnicianul reşiţean Dan Alexa.

Progresul Ezeriş: C. Birăescu, M. Mărgan (min. 75, R. Ciurea), Gh. Popescu (71, D. Dragomir), Marius Musteţa, R. Dalea, Al. Giurică (61, D. Arjocan), M. Călin, I. Derbac, I. Rotariu, Marian Musteţa (61, F. Rusnac), R. Hrudei; rezerve. D. Spînu, P. Secula, E. Berco, S. Dumitru, B. Barbu. Antrenor, Constantin Arbănaş.

CSM Reşiţa: S. Micu, S. Rimovecz, C. Ion, Ş. Bărboianu, I. Cioinac, V. Munteanu (76, A. Mura), S. Velcotă (61, M. Drăghiceanu), A. Jorza, I. Vasluian (61, N. Sima), N. Mediop (72, L. Breşneni), G. Aboubacar (76, I. Ciubotaru); rezerve: C. Zimmermann, N. Fota, D. Cristodulo, S. Avram. Antrenor, Dan Alexa.

A arbitrat la centru George Roman, asistat la cele două linii de Raul Ghiciulescu şi Călin Cimponeru, toţi din Timişoara.

Observatori: Gheorghe Ilici (Timişoara) şi Vasile Mărginean (Alba Iulia).

Sorin ROGOZ