0 3 minute 1 an

Sâmbătă, 27 mai, între orele 10 şi 16, Aeroclubul Teritorial „Octavian Ulici” Caransebeş organizează la Aeroport, cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, „Ziua Porților Deschise”.

Organizatorii au pregătit două tombole pentru vizitatori. Prima este dedicată persoanelor cu vârsta de peste 14 ani, unde premiul I va fi un salt în tandem cu parașuta (în perioada 8-9 iulie), premiul al II-lea – un zbor de 15 minute cu motoplanorul, iar premiul al III-lea – un zbor de 15 minute cu un avion ultraușor. A doua tombolă este dedicată copiilor cu vârsta de până la 14 ani, unde premiile constau din trei ursuleți costumați în aviatori. Extragerile vor fi publice și vor avea loc la ora 15.

Vizitatorii vor avea ocazia să vadă de aproape aeronavele Aeroclubului, dintre care un deosebit motoplanor fabricat în România, cu zeci de exemplare vândute în străinătate, chiar și în Statele Unite ale Americii și Australia. Pe lângă aeronave, vor putea vedea și tehnica de zbor, precum parașute de salvare, hărți aeronautice, căști și stații radio de aviație, dar și multe altele.
Alături de organizatori vor fi și Unitatea Specială de Aviație Caransebeș, care va prezenta spre vizionare elicopterul IAR-316 – Alouette, Serviciul Salvamont Caraș-Severin care va prezenta echipamentul propriu din dotare, iar membrii acestuia vor povesti despre siguranța pe munte. De asemenea, va mai fi și o expoziție statică de aeromodele telecomandate, iar participanţii la eveniment vor avea ocazia să descopere cum arată un aeroport, dar și tehnica și echipamentele de pe acesta, ne-au informat reprezentanţii Aeroclubului Teritorial Caransebeş.

Dacă condițiile meteorologice vor permite acest lucru, vor avea loc și demonstrații de zbor, unde vizitatorii vor avea ocazia să vadă cum se alimentează cu combustibil aeronavele, cum se efectuează controlul acestora înainte de zbor, pornirea motorului, încălzirea și verificarea acestuia, rulajul la pistă, decolarea, zborul în sine, aterizarea și parcarea aeronavei. Aceste zboruri vor avea loc de la ora 11, 13 și 15.

Tot sâmbătă, de la ora 12, va avea loc și premierea piloților care și-au obținut licența de zbor la finalul anului trecut.

Mădălina DOMAN