1 3 minute 3 ani

Vineri, 26 noiembrie, la Caransebeş a fost inaugurat sistemul de ticketing care echipează mijloacele de transport în comun din municipiu.

Conform declaraţiilor lui Mihai Minea, administratorul SC Transal Urbis SRL, operatorul de transport local, investiţia se ridică la suma de 10.000 de lei. Iniţiativa implementării acestei idei, care vizează modernizarea mijloacelor de transport public din Caransebeş, a fost una comună, care a aparţinut şi consilierului local Aurel Păsat.

„Scopul nostru a fost acela de a oferi un confort în plus cetăţenilor la achiziţionarea biletelor sau abonamentelor pe transportul în comun. Nu este foarte mult, dar este totuşi o dovadă de respect pentru cetăţean arătată de noua echipă de conducere de la Transal Urbis, şi prin care arătăm, totodată, caransebeşenilor că mergem înainte cu realizări”, a spus Aurel Păsat.

Despre noile carduri a vorbit şeful Secţiei Transport Public Local din cadrul Transal Urbis, Marius Vasilescu, care a declarat că echipa aflată la conducerea societăţii a dorit schimbarea vechilor legitimaţii din carton şi, totodată, să evite cozile care se formau la preschimbarea acestora, cele noi putând fi încărcate electronic.

„Cardurile au culori diferite, maro, galbene, albastre, şi se oferă gratuit unor categorii de persoane, cum ar fi cele cu handicap, pensionari, elevi sau celor cu venituri sub 2.000 de lei. La urcarea în mijlocul de transport, există un dispozitiv care scanează cardul, iar dacă acesta este valabil, apare nume, prenume, perioada de valabilitate. Aşadar, acum plata se poate face şi cu acest card, dar şi cash, iar din luna februarie a anului viitor sperăm să facem şi economie de hârtie când vine vorba de bilet, plata să se poată face cu cod de scanare a POS-ului, adică biletul să poată fi cumpărat virtual, pe telefon. Sistemul este introdus pe toate autobuzele şi microbuzele care circulă la ora actuală în Caransebeş. Aş vrea să mai menţionez că acei călători care nu au card îşi pot face abonamente, care costă 50 de lei pe lună, nu e mult, înseamnă 1,6 lei pe zi, iar un bilet pentru o călătorie e 2 lei, şi se cumpără de la şoferul mijlocului de transport sau de la controlor”, a mai spus Marius Vasilescu.

Bogdan NAUM

 

Un comentariu la „De azi, Caransebeşul are sistem de ticketing pe transportul în comun

Comentariile sunt închise.