0 2 minute 7 luni

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a înmânat astăzi, într-un cadru festiv, însemnele aferente titlului de „Cetățean de onoare al județului Caraș-Severin”, scriitorului și criticului de artă Pavel Șușară, cel care şi-a legat numele, în calitate de curator, de multe ediţii ale Simpozionului de Sculptură Monumentală de la Caransebeş. În cadrul aceleiaşi şedinţe, distincţia i-a fost acordată şi academicianului Ion Păun Otiman

Gazdă a evenimentului, președintele Romeo Dunca a declarat că „prin decernarea titlurilor, demonstrăm capacitatea noastră, ca for județean, de a aprecia şi răsplăti meritul celor două personalități, domnii Pavel Șușară și Ion Păun Otiman fiind, cu adevărat, «ambasadori ai culturii cărășene»”.

Înaintea înmânării plachetelor, omul de cultură Gheorghe Jurma a susținut discursul de laudatio pentru maestrul Pavel Șușară, onoarea în cazul academicianului Otiman revenind vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Ovidiu Rădoi. Despre cele două personalități, originare din comuna Bănia, a mai vorbit dr. Paul Purea.

Proiectele de hotărâre privind decernarea titlurilor au fost votate, în unanimitate, de către consilierii județeni reuniți în ședințele forului județean din 31 august, respectiv 26 septembrie, acestea fiindu-le acordate pentru merite deosebite în promovarea culturii și creșterea prestigiului județului Caraș-Severin, la nivel național și internațional.

Bianca METEŞ