Caransebes .ro -Simpozion istoric organizat de muzeul din Caransebes Caransebes .ro -Simpozion istoric organizat de muzeul din Caransebes

Simpozion istoric organizat de muzeul din Caransebes

22 Ianuarie 2018

Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes pregateste un nou eveniment.

Manifestarea care este sustinuta de Consiliul Judetean Caras-Severin alaturi de Cercul Militar Caransebes, Garnizoana Militara Caransebes si Colegiul National „Traian Doda” Caransebes se intituleaza ”Anul centenarului si Unirea Principatelor Romane.
“În cadrul acestui eveniment, moderat de Vasile Cocosila, reprezentantul Cercului Militar Caransebes, se vor sustine urmatoarele prezentari:
- Dr. Adrian Ardet, directorul Muzeului Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes - Anul Centenarului
- Prof. Carmen Ardet, Colegiul National „Traian Doda” Caransebes - Unirea Principatelor Romane
- Gen. (rez.) brigada Cristian Dinulica – Armata romana si Centenarul Unirii.
Alocutiunile se vor încheia cu un spectacol de dansuri traditionale sustinut de ansablul Zestrea Gugulanilor, coregraf Simion Dragalina”, au anuntat organizatorii.
Scopul evenimentului este de a marca Unirea de la 24 ianuarie 1859, momentul nasterii Romaniei moderne, prin personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza si Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Evenimentul este programat marti, 23 ianuarie 2018, începand de la ora 13.00 la Cercul Militar Caransebes. Caransebesenii sunt invitati sa participe la acest moment cultural si sa ia parte la Hora Unirii. Intrarea este libera!

 

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top