caransebes .ro -Înca 3 zile în care scoli si ONG-uri se pot înscrie pentru a castiga 400 de calculatoare caransebes .ro -Înca 3 zile în care scoli si ONG-uri se pot înscrie pentru a castiga 400 de calculatoare

Înca 3 zile în care scoli si ONG-uri se pot înscrie pentru a castiga 400 de calculatoare. Aparatura este donata de companiile Enel din Romania si Ateliere Fara Frontiere

4 Octombrie 2017

Scoli, licee, gradinite si asociatii care sprijina educatia în comunitatile defavorizate din Caras-Severin au la dispozitie 3 zile pentru a se înscrie în proiectul „Toata lumea intra în jocul educatiei IT”.

În cadrul proiectului, 400 de calculatoare vor ajunge catre tinerii din zone defavorizate din zece judete si municipiul Bucuresti, cu ajutorul Asociatiei Ateliere Fara Frontiere si al companiilor grupului Enel în Romania. Participantii mai au la dispozitie 4 zile pentru înscrierea online în cadrul proiectului, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe platforma www.educlick.ro, pana la data de 09.10.2017.

“Orice copil merita sa descopere si sa învete. Este responsabilitatea noastra, a tuturor, sa le asiguram unelte care sa le stimuleze curiozitatea înnascuta si sa îi puna în valoare. Azi, calculatorul este o unealta indispensabila în procesul educational, cu atat mai mult cu cat majoritatea covarsitoare a joburilor de maine vor necesita abilitati digitale. Este atunci cu atat mai important ca tinerii din comunitati defavorizate sa beneficieze de sanse egale si de aceleasi posibilitati de a învata prin mijloace moderne si de calitate. Proiectul « Toata lumea intra în jocul educatiei IT » organizat de catre Asociatia Ateliere Fara Frontiere si sustinut de catre companiile Enel în Romania vine în sprijinul structurilor din comunitatile defavorizate din regiunile Banat, Dobrogea si Muntenia-Sud, care au nevoie de calculatoare pentru a desfasura proiecte de educatie dedicate copiilor si tinerilor, dar nu dispun de mijloacele necesare achizitionarii lor.”, au anuntat organizatorii proiectului.

Calculatoarele au fost colectate din cadrul companiilor Enel de catre echipa Ateliere Fara Frontiere si reconditionate la atelierul de insertie socio-profesionala din Bucuresti de catre persoane aflate în dificultate. Ele au capatat astfel o noua viata si acum beneficiaza de garantie si software-ul necesar unei bune functionari.

Cele 400 de echipamente pot fi castigate prin completarea formularului online disponibil pe site-ul www.educlick.ro. Termenul limita pentru  înregistrare este 9 octombrie 2017, iar Regulamentul de participare poate fi consultat aici: www.educlick.ro/regulament.

Sunt eligibile organizatiile nonguvernamentale (asociatii, fundatii, federatii), institutiile de învatamant de stat (scoli, licee, gradinite, facultati), muzeele si bibliotecile de stat, precum si institutiile publice sociale, cu mentiunea ca sunt vizate cu precadere comunitatile defavorizate, rurale sau izolate.

Dupa finalizarea înscrierilor, un juriu format din reprezentanti Enel si experti externi va puncta fiecare proiect în baza unei grile si va decide alocarea echipamentelor în functie de nevoile identificate. 

Proiectul « Toata lumea intra în jocul educatiei IT » face parte din programul national de solidaritate digitala Educlick. Din 2009, Ateliere Fara Frontiere si partenerii sai au donat prin acest program 10.000 de calculatoare catre 2.000 institutii de învatamant si organizatii nonprofit. Astfel, 300.000 de copii si tineri defavorizati au primit o noua sansa de a se integra mai usor, de a avea acces la informatie  si de a-si dezvolta abilitatile digitale. 

Pentru ca fiecare copil are dreptul la o educatie de calitate!

 

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top